Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han gör nytt försök sälja restaurangen

Stefan Gebara ska börja tillverka libanesisk snabbmat. Därför vill han nu sälja restaurangen King strike pin som han driver tillsammans med sin fru Marja-Liisa i Sätra.


– Jag vill förverkliga min dröm och behöver
2
miljoner kronor, säger han.

Arbetarbladet berättade redan i våras att Stefan och Marja-Liisa Gebara funderar på att sälja sin restaurang där man kan äta äkta libanesisk mat och samtidigt spela bowling, curling och minigolf. Den gången hittade de en köpare, men ångrade sig efter moget övervägande.

– Den köparen passade inte ihop med vår idé. Vi kände att det inte var någon vi ville samarbeta med, förklarar Stefan Gebara.

Men nu gör han och familjen alltså ett nytt försök. Stefan Gebara påstår att han har hittat en lokal på ungefär 500 kvadratmeter som skulle passa perfekt för industriell tillverkning av libanesisk mat.

Han vill inte avslöja mer än att den ligger någonstans i Gävle. Eftersom han inte vill låna pengar behöver han nu ungefär 2 miljoner kronor. Det tror han sig få in på restaurangfastigheten, med eller utan byggrätten för det hotell som Arbetarbladet vid flera tillfällen berättat att han vill bygga.

– Om jag inte skriver på kontraktet före årsskiftet kan lokalerna rinna mig ur händerna.

Stefan Gebara försäkrar att försäljningen inte handlar om att han är trött på restaurangen eller att den går dåligt.

– Nej, vi har fullt här varje kväll. Jag har förverkligat många av mina drömmar, men den här finns kvar.

– Det är en enorm efterfrågan på färdig mat och jag tror att den kommer att öka. Då måste även behovet av den här matkulturen finnas på marknaden, säger Stefan Gebara.

Enligt mäklaren Lasse Jungsbo på firman Ara konsult AB har intresset hittills varit ganska svalt för att köpa familjen Gebaras restaurang.

– Jag satte ut en liten annons för att känna av läget, men det är bara ett par stycken som har ringt. Tiderna är inte så bra just nu och innan jul blir det nog svårt, säger han.

Stefan Gebara berättar att han troligtvis ska träffa ägaren till industrilokalen och diskutera om köpet kan skjutas upp till någon gång i vår om inte restaurangen skulle bli såld före jul.