Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han stal inte skotern

Det går inte att bevisa att den utpekade skotertjuven som hamnade på bild på Facebook hade för avsikt att stjäla. Skotern är åter och han är friad från brottsmisstankar.

Efter att skoterbutiken Bohlins i Järbo valde att lägga ut en bild på sin Facebook-sida i början av veckan på en misstänkt skotertjuv, hörde mannen självmant av sig till dem några dagar senare och berättade var de kunde hitta skotern.

Hans version är att han provkörde skotern och den gick sönder mitt ute i skogen. Samtidigt slutade hans mobil fungera och han kunde inte kontakta Bohlins och berätta.

– Det är den förklaring han lämnat. Vi vet inte om det är sant och vi kan inte slå hål på det. Då går han fri eftersom det är omöjligt att styrka brott - även om man naturligtvis kan misstänka att tanken var att stjäla, säger Börje Hjelm, förundersökningsledare vid polisen i Sandviken.

Det misstänkta brottet rubricerades som stöld alternativt olovligt förfogande. Hjelm förklarar att stöld kan det inte bli tal om eftersom han fick låna den för att provköra.

– Olovligt förfogande faller också eftersom han nu i efterhand talat om var den fanns, säger han.