Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han varnar för att översvämningsmyggen blir fler: "Kommunen måste ha en plan"

Kommunpolitikern Nils Gunnar Kempe (L) vill lyfta upp frågan om klimatet på kommunens agenda. Han anser att kommunen måste ha en beredskap för de konsekvenser som ett varmare klimat kommer att få.

Det är med klimatmötet i Paris i färskt minne och med rapporter om sjukdomar som sprids via mygg som liberalernas Sandvikenpolitker ställer ett antal frågor till ansvarigt kommunalråd.

– Det är högaktuellt med klimatförändringar och efter mötet i Paris vet vi mer om vad som kommer att hända. Men det här är något som vi också måste titta på lokalt, säger Nils-Gunnar Kempe.

LÄS OCKSÅ: Mygg människor och Miljöpartiet

Han är medveten om att visst arbete redan pågår.

– Det finns väl med i arbetet med den nya översiktsplanen, men den måste väl bli klar någon gång. Med mer vatten kommer det ju bli mer översvämningar och det behöver vi ta höjd för.

LÄS OCKSÅ: Kor på bete kan bli bot mot mygg

Han påpekar också att mer översvämningar kommer leda till ett ökat myggproblem och fler sjukdomar som sprids via myggen.

– Dessutom är många kommuner sugna på att låta folk bygga närmare vatten - vad får det för konsekvenser när vattennivåerna stiger? Det här är något vi måste titta på, säger Nils-Gunnar Kempe som hoppas få en del svar på nästa möte med kommunfullmäktige.

LÄS OCKSÅ: Kamp mot mygg även i Mehedeby och Marma

För fler lokala nyheter och pushnotiser om viktiga händelser från just ditt närområde, ladda ner vår nya app till din Iphone eller Android!

För Iphone: Hämta här

För Android: Hämta här