Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Handeln tjänar på Wij

Vi inom dagligvaruhandel och detaljhandeln i Ockelbo har märkt att sedan Wij Trädgårdar blev ett besöksmål har omsättningen ökat cirka 15 till 20 procent på årsbasis. Wij Trädgårdar är ju inte det enda besöksmålet i Ockelbo utan vi får även räkna in Vildmarksgalleriet och Älgparken, med flera.

Trots alla fina naturupplevelser och besöksmål i vår fina kommun måste vi erkänna att Wij Trädgårdar har den största dragningskraften av dem alla och kommer alla Ockelbobor och företag tillgodo. Av varje krona som en besökare spenderar vid sitt besök i kommunen går 32 öre till shopping, 14 öre till livsmedel, 20 öre till restaurangnäringen och 23 öre till transportnäringen (2006 års uppgifter), och då kan den som vill räkna ut hur mycket som kommer in som intäkter av ett besökarantal (turister) på cirka 50 000 personer som i sin tur spenderar cirka 400 kronor per person och dag, lågt räknat.

Detta ger företagarna möjlighet att öka servicegraden för er Ockelbobor och besökare under hela året, tänk på det. Utöver detta gläds vi inom Service & Handel åt att Wij Trädgårdar på ett förtjänstfullt sätt lyckas med att få några fina utmärkelser som har satt Ockelbo väl synligt på Sverigekartan och vi önskar dem vällovlig framtid i kommunen.

Vi inom Service & Handel bedömer att besöksnäringen kommer att vara en mycket viktig del i framtidens Ockelbo och där måste vi alla hjälpa till att få den utvecklad.

Till signaturen ”Undrande Ockelbobo” (Arbetarbladet 18 juli) vill jag säga att försök tänka om och försök känna stolthet över det som sker i kommunen. Vi alla måste vara ambassadörer för vår kommun och dess verksamhet och det gör vi genom att föra fram en positiv syn på verksamheten och hjälpa i stället för att försöka stjälpa.

Vad avser insyn i kommunens verksamhet så kan jag lova dig och de andra att offentlighetsprincipen gäller och att alla beslut och handlingar är allmänna handlingar och alla kan ta del av dem som är offentliga.

Som ledamot i kommunstyrelsen anser jag ha fått full inblick i Wij Trädgårdar och Wij Säteri AB:s verksamhet och jag bedömer att det sköts på ett seriöst sätt och att de kommer att klara av de problem som finns. Men vi måste alla hjälpa till.

Sölve Malm

ordförande för Service & Handel

Ockelbo

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel