Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Handikappomsorgen gör översyn på kritiserat boende i Sandviken

Vallbackens korttidsboende för funktionshindrade barn och ungdomar har fått hård kritik från föräldrahåll.

I går beslutade handikappomsorgsnämnden att göra en egen översyn av verksamheten.

Sedan kommunens tidigare korttidsboenden för barn och ungdomar slogs ihop med varandra och dessutom kompletterades med dagverksamhet för vuxna, har boendet fått hård kritik.

I förra veckan gick tio föräldrapar ut och förklarade att de inte känner sig trygga när de lämnar ifrån sig barnen i den nya miljön. Föräldrarna listade också ett stort antal påstådda fel och brister i en anmälan till länsstyrelsen.

Enligt handikappomsorgsnämndens ordförande Patrik Häljeryd, s, var det dock inte därför som nämnden i går gav förvaltningen i uppdrag att göra en översyn och ta fram nya rutiner.

– Det har gått ett halvår sedan starten och därmed tycker vi det är dags att titta närmare på hur det gått och hur det fungerar i dag. Eftersom det är personalgrupper som slagits ihop kan det också vara bra att ta fram gemensamma rutiner så att det blir kristallklart hur man ska jobba tillsammans.

Enligt Patrik Häljeryd tycker personalen på Vallbacken att kritiken från föräldrarna är orättvis.

– Det känner inte igen sig i den bild som getts.

Även länsstyrelsen planerar att göra en tillsyn på Vallbacken.