Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Häng med Sofia och Heavy på Local Heroes

När Local Heroes-galan arrangeras för sjätte året i rad på lördag växlar Arbetarbladet upp bevakningen.
– Det blir en helkväll även för de som inte kan komma till Gävle, säger Sofia Juvel, nöjesredaktör på Arbetarbladet och ansvarig för galan.

Annons

Inför årets gala kommer Arbetarbladets Sofia Juvel och Jonas "Heavy" Stentäpp, kända från Veckans Juvel, att leda ett tv-sänt uppsnack innan galan börjar på arbetarbladet.se.

– Heavy har varit en populär sidekick i höstens "Veckans Juvel". Nu leder vi ett uppsnack ihop som blir lite av ett förpepp för galan, säger Sofia Juvel.

Tillsammans kommer de att mingla med gästerna och artisterna, ta pulsen på konferencieren Anso Lundin (Min Stora Sorg) och summera musikåret med P4:s Larry Forsberg och Kerstin Carlsson.

– Vi satsar extra på livesändningen i år, så det blir en helkväll även för de som av någon anledning inte kan komma till Gävle. De kommer kunna ta del av minglet och festen och allt det utanför scenen som de inte fått tidigare, berättar Sofia Juvel.

Arbetarbladet kommer även att ha ett stort livebildspel med bilder från VIP-mingel, röda mattan, prisutdelningarna och alla liveframträdanden.

Sofia Juvel och Heavy kommer också att göra vinnarintervjuer som kommer att dyka upp på arbetarbladet.se/localheroes efter galan.

Sofia Juvel är förväntansfull inför kvällen.

– Gästrikland har haft ett otroligt starkt musikår, med mycket lokal musik som fått genomslag även nationellt, som Solen, Min Stora Sorg och Simian Ghost. Lokalt har det verkligen sprudlat både musikskaparmässigt och arrangörsmässigt. 2014 är verkligen ett musikår att fira, säger hon.

Vad får man inte missa på Local Heroes-galan?

– Att ta sig tid att kolla på liveakterna. Galan är en bra mingelmiljö och det är lätt att fastna i härliga samtal, men jag tycker att folk ska ta sig tid att verkligen ta in musiken, säger Sofia Juvel.