Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hängde ut busschauffören som rånare

"Akta er för den här busschauffören! Han försökte råna mig på min mobil!", så skrev Sandvikenkvinnan i sitt Facebook-inlägg som hann delas av hundratals innan hon tog bort det.
Försök till rån var långt ifrån sanningen.
– Det strulade med betalningen och då höll föraren i kvinnans mobil, säger regionchefen för KR Trafik, Ingemar Strandberg.

Annons

Inlägget lades ut av Sandvikenkvinnan på Facebook under tisdagsförmiddagen och fick genast spridning. Närmare 300 personer delade, och kommentarer som "Anmäl idioten eller släpa ur han ur bussen och slå skiten ur han" var ett faktum.

Andra var mer tveksamma till om det verkligen kunde vara sant att busschauffören försökt råna kvinnan på hennes mobil.

Arbetarbladet ringer upp ansvariga på KR Trafik som kör linjetrafik i Gästrikland på beställning av X-trafik. Det tar inte lång tid förrän kvinnans grova överdrift nystas upp. Busschauffören har förvisso inte agerat klockrent men något försök till rån är det inte ens nära.

– Jag har pratat med henne och rett ut händelsen. Vår busschaufför har inte agerat helt korrekt men allt som står i inlägget stämmer inte, hon kommer att plocka ner inlägget. Mer än så vågar jag inte säga, du får höra med min chef, säger Trafikledaren David Nilsson.

Inlägget plockas mycket riktigt bort från kvinnans Facebook-sida senare under eftermiddagen. Arbetarbladet ringer upp regionchefen för KR Trafik, Ingemar Strandberg, för att höra sig för om händelsen.

– Självklart är det ju inte ett försök till rån. Det har blivit något strul angående betalningen och då höll föraren i telefonen. Det har blivit ett rent missförstånd, men jag måste vänta in händelserapporten innan jag vet mer.

Hur tänker du kring att kvinnan gör ett Facebook-inlägg där hon kallar det för ett "försök till rån"?

– Ja, vi lever i den världen nu. Vem som helst kan nå ut med vad som helst.

Kvinnan själv slänger bara på luren när Arbetarbladet undrar vad hennes bild av händelsen är.

– Jag tänker inte vara med i något reportage i tidningen, säger hon.

LÄS OCKSÅ:

Busschauffören polisanmäler Sandvikenkvinnan för förtal

Tänk efter en sekund innan du delar

Annons