Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är årets alla Local Heroes-vinnare

På lördagskvällen hölls 2016 års Local Heroes-gala i konserthuset.
Stämningen var på topp under hela galakvällen som leddes av Ametist Azordegan.
Gladast av alla var förstås vinnarna. Galans stora vinnare blev Frida Scar och Min Stora Sorg som kammade hem två statyetter vardera.

Annons

Gävle konserthus fylldes under lördagskvällen av Gästriklands musikelit.

Uppträdanden och prisutdelningar avlöste varandra i Gevaliasalen, innan festen fortsatte ute i foajén. Bland banden som uppträdde fanns Apocalypse Orchestra, Northern Ladies och [Krig]. Frida Scar, Kansas Reshuffled och Illyricists bjöd i sin tur på en uppskattad rap-battle.

I sex av tio kategorier avgjorde en jury – men årets låt och årets konsert avgjordes genom en SMS-omröstning. Årets konsert blev Rocka Rollas insats på Getaway rock i somras medan årets låt blev Frida Scars "Vi". Just den låten gav också Frida Scar priset för årets musikvideo. Hon kunde därmed titulera sig galans stora vinnare tillsammans med Min Stora Sorg, som dock inte kunde närvara.

Arbetarbladets hederspris, Årets Local Hero, delades också ut. Vinnare där blev Viktor Zeidner, kanske mer känd som Slim Vic och som mannen bakom skivbolaget Lamour som släpper lokala releaser i en strid ström.

Motiveringen löd som följer:

"Den här personen förtjänar att bli årets Local hero – dels för sitt hårda slit i att skapa och upprätthålla en alternativ musikkultur i vårt närområde. Men också för att han genom sitt skivbolag, sin kreativa hjärna och starka engagemang bidrar till att berika det lokala musiklivet. En otroligt viktig person för Gävles kulturliv."