Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här är gästrikesimmarnas insatser i JSM – Saga Boråker blev fin tolva

Fyra gästrikesimmare och ett lagkappslag hade kvalat till JSM som simmades i Eriksdalsbadets fina 25 m bassäng i Stockholm 13–18 november.

Annons

JSM är för simmare 20 år och yngre och SM för simmare 21 år och äldre.

Saga Boråker, 14 år från Sandvikens Sim och Hoppklubb, simmade två grenar 100 och 200 bröstsim. På den längre distansen simmade hon till sig en 12:e plats i JSM och en plats i B-finalen. I SM-finalen blev det både en putsning av det personliga rekordet och en 13:e plats. Riktigt bra simmat av Saga som har framtiden för sig då hon har hela sex år kvar som junior.

Jakob Källquist, 17 år från Gävle Simsällskap, simmade fem grenar och putsade sina personliga rekord på 100 medley samt 50 och 200 ryggsim. På 200 rygg blev det en 12:e plats i JSM för Jakob.

Klubbkompisen Adam Carlsson, 17 år, gjorde ett fantastiskt lopp på 1500 frisim. Han ”persade” med hela 15 sekunder och tog en 15:e plats i JSM.

Marcus Ålenius, 17 år och Gävle SS, simmade 50 fjäril och putsade även han sitt personliga rekord på distansen. Han gjorde också en grym simning på 100 fjäril i lagkappen.

Gävle SS hade även kvalat till JSM på 4 x 100 medley för herrar. I laget simmade Jakob Källquist (ryggsim), Andreas Persson (bröstsim), Marcus Ålenius (fjäril) och Adam Carlsson (frisim). Laget gjorde en riktig kämpainsats och förbättrade sin tid med drygt fyra sekunder vilket räckte till en 15:e plats.

Susanna Källquist, Gävle SS/Läsartext

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel