Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här beväpnas gästerna

På uteserveringar är närgångna fåglar ett vanligt problem. Mat som lämnas ute ger fåglarna en återkommande buffé att kalasa på. Men på Tennstopet har man hittat en kreativ lösning.

På varje bord står ett glas med en vattenpistol och uppmaningen: "Vänligen hjälp oss hålla fåglar på avstånd". Och det har gästerna visat sig villiga att göra.

– Det är en rolig idé, annars brukar man få sitta och flaxa med armarna för att skrämma bort dem. Synd bara att de inte kommer närmare så att man kan träffa, säger matgästen Perre Åslund som genast lade beslag på en pistol.

Mikaela Bengtsson, ägare av restaurang Tennstopet, berättar att de provat både linor och roterande berguvar av plast.

– Men man kommer inte ifrån problemet. Fåglarna söker sig dit det finns mat. Det viktigaste är att vi tar in tallrikarna så fort gästerna ätit klart.

Har vattenpistolerna haft någon effekt?

– Vi har testat i en vecka och det blivit lite bättre. Och hittills har gästerna inte skjutit på varandra eller på oss i personalen, säger hon och skrattar.