Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här finslipas det hemliga numret

På torsdag hålls den officiella välkomstfesten för Melodifestivalen i Högbo Bruk. Förutom glitter och glamour och norrländsk skog och mark ska gästerna bjudas på ett pampigt överraskningsnummer.

Arbetarbladet/på gång var med när den ”hemliga” kören med 150 sångare och musiker i går repade sin nyskrivna schlagerhyllning på Drömfabriken.

300 inbjudna gäster kommer på torsdag kväll att festa i de sex sammanbyggda tältkåtorna som satts upp utanför gamla herrgården i Högbo. Förutom deltävlingens artister och låtskrivare handlar det om tv-produktionsfolk och tillresta journalister samt representanter från kommunen.

Kulturarbetare i Sandviken har tagit fram en ”välkomstouvertyr” som ska framföras av lokala musiker och sångare från både Kulturskolan och olika körer runt om i regionen, under middagen. I går höll man repetitioner på Drömfabriken.

– Det är ett tre minuter långt arrangemang på temat schlager, igenkänning och Sandviken, berättar Eva Aronsson, en av två köransvariga, som leder Forsbacka kammarkör till vardags.

Ledin och Ernman

Låtar av stadens egna Melodifestivalhjältar Tomas Ledin och Malena Ernman ingår så klart.

Gästerna kommer säkert att gå och nynna på både Just nu, Vi är på gång och la Voix efteråt. Men Anders ”Kråkan” Ågren har skrivit en del ny text.

Smyga fram

Efter huvudrätten, i väntan på dessertbuffén, är det tänkt att ensemblen ska smyga sig fram och omringa tältet utifrån. De kommer endast att synas som skuggor utifrån. Först börjar de trumma mot tältduken för att sedan klämma i ända från tårna.

– Det blir pampigt hoppas vi. Vi vill ge gästerna en upplevelse, ett musikaliskt välkomnande, säger Eva Aronsson.

Sara Lidholm är en av dem som ingår i kören. Till vardags sjunger hon i Hammarkören.

– Det här blir en jätterolig grej att vara med om. Jag har ju kollat på Melodifestivalen sen jag var liten, så det känns kul att få hälsa festivalen välkommen till Sandviken, säger hon.