Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här hittar du de bästa exklusiva vinnyheterna

Ett 20-tal mer exklusiva tillfälliga vinnyheter anlände till ett 40-tal större systembutiker 8 april – men vinerna kan tas hem till samtliga bolag. Klassen är genomgående god, men vinerna i tabellen nedan tycker jag ger extra mycket kvalitet och smakvaluta för pengarna. Du ska dock inte vänta för länge med dina köp om du är intresserad, de här rara vinerna i små volymer brukar ta slut tämligen snabbt.

Röda tillfälliga vinnyheter

Fynd – bästa köp

Phigaia After the Red 2011, Venetien, Italien

Systembolagsnummer: 90374 Pris: 169 kr

Omdöme: Karaktärsfullt, smakrikt rödvin gjort på bordeauxdruvor som här gett en stor, lätt röktonad smak av svarta vinbär, körsbär, korinter och choklad i solmoget koncentrat med täta, fina tanniner (garvsyror). Gott nu till kötträtter på kanske främst kalv och gris, men kan även lagras något år för ytterligare nyanser och avrundad harmoni.

Ernie Els Cabernet Sauvignon 2013, Sydafrika

Systembolagsnummer: 92110 Pris: 189 kr

Omdöme: Exponerar en generös smak av mörka bär med stråk av kaffe och stall i angenämt, harmoniskt samspel. Läckert val till de flesta mörka kötträtter från en mycket kvalitetssäker Sydafrikaproducent.

Crozes Hermitage Domaine de Thalabert 2013, Rhône, Frankrike

Systembolagsnummer: 92207 Pris: 199 kr

Omdöme: Ett mycket bra och klassiskt formulerat syrahvin av nästan hermitageklass – men till plånboksvänligare pris. Här bjuds rika toner av mörka bär tillsammans med druvtypiska, mustiga, rökta charkuteriinslag med stråk av kryddpeppar och lagerblad. Utsökt val till en smakrik mörk kötträtt, gärna på vilt som älg.

Heartland Directors’ Cut Shiraz 2013, Australien

Systembolagsnummer: 99469 Pris: 199 kr

Omdöme: En högkvalitativ och god aussieshiraz med en stor mörkbärig smak av svarta vinbär och björnbär i förening med mörk choklad, eukalyptus och kokostoner från fatlagringen. Ett tilltalande, säkert val till de flesta kötträtter.

-

Vita tillfälliga vinnyheter

Fynd – bästa köp

La Froscà 2014, Soave, Venetien, Italien

Systembolagsnummer: 90622 Pris: 159 kr

Omdöme: Högklassig Soave på garganegadruvan som här visar sig från sin mest delikata sida med rikta toner av äpplen, gråpäron, nektar och citrus tillsammans med ett uns fatkaraktär. Ett vin som är både generöst och vitalt syrafriskt på samma gång och ett bra val till det mesta från hav och sjö.

-

…också bra vitt köp

Catena Chardonnay 2014, Argentina

Systembolagsnummer: 99779 Pris: 139 kr

Omdöme: En välgjord fatpräglad chardonnay med tropiska frukttoner, som ananas, tillsammans med en citrusfrisk syra, fatvanilj och mineraler. Välavstämt och passar fint till smakrika grillade eller panerade fiskar, till kyckling och andra ljusa kötträtter.

-

Rosévin

Bra köp – mycket för pengarna

Domaene Gobelsburg Rosé 2015, Österrike

Systembolagsnummer: 99454 Pris: 1,5 liter/189 kr

Omdöme: Snart är rosésäsongen ordentligt igång och varför inte fira vårens ankomst med en fräscht rödbärig, mineralig och syrapigg österrikare på magnumbutelj (1,5 liter). Välgjort, lätt och mycket friskt och ett bra val att skåla i som aptitretande aperitif eller njuta till sallad, en kryddig kyckling eller till fisk och skaldjur.