Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här kan du fira allas lika värde under Pridehelgen – klassiska CH bland de som bjuder in till fest

På ett antal uteställen runt om i Gävle ordnas det med fester i Pridetema. Arbetarbladets nöjesredaktör Simon Ridell har samlat ihop de ställena som bjuder in till pridefest – och bland alternativen finns möjligheten att festa på klassiska CH.

Annons

Fredag:

”Queer as Folk”: 21-02, Gävle Konserthus

Nystartade queerklubben "Queer as Folk" står med på det officiella programmet för Gävle Pride till skillnad från mycket annat på den här listan. Det är Folkteatern, hjälporganisationen Find Hope och Gävle konserthus som kokat ihop den här festkvällen "där vi kan dansa, flörta, mingla och festa ihop" som de skriver. Som lockbete har de dj:s som tidigare Gävlebon Mohamed Touzari (Sociala medier-profil, poddare, Arbetarbladet-krönikör och ja, mångsysslare helt enkelt) och Sofi Pousette från Sandviken som också hon dj:ar på några av Stockholms populärare nattklubbar.

Lördag:

Balkongfesten: Dagsprogram från 12, kvällsprogram från 19, Gävle Teater

I år är har Gävle Teaters balkongfest ingått i en fusion med Gävle Pride. Ett väldigt logisk steg då Balkongfesten haft en väldigt inkluderande framtoning ända sedan starten för fem år sedan. I år de stora dragplåstrena Syster Sol (Går på cirka 21) och Mikael Wiehe (Går på cirka 20.15). JUCK och Oscar & Ibrahim, samt komikern Marika Carlsson som är kvällens konferencier, medverkar också.

"Pride på Söderhielmska": 13-02, Söderhielmska gården

På lördagen är det tätare mellan festerna med Pride-tema. Söderhielmska gården är en av krogarna som bjuder in till Pridefestligheter men de lovar inget speciellt egentligen, utöver att de kommer ha smyckat uteserveringen i regnbågsfärger. De kommer även att ha en Pride-drink redo för den som är sugen på det. Är vädret bra så klarar sig nog Söderhielmska utan att locka med flashiga dj:s eller artister, den stora uteserveringen har sin dragningskraft ändå.

”After Pride Party”: 22-02, Scandic CH

Festa på CH igen? Under Gävle Pride finns chansen till en riktigt nostalgisk upplevelse för många. Gävleprofilen och komikern Anna Siekas jobbar numer på Scandic och har ordnat så att det blir pridefest på hotellet som tidigare huserade Gävles kanske populäraste nattklubb fram till den stora branden 2005. DJ Inca och schlagerproffset Mathias Holmgren står för underhållningen.

"Prides officiella efterfest": 22-03, Hits For You

Precis som förra året samarbetar Gävle Pride med Hits For You som ordnar med den absolut senaste pridefesten. Hits For You är som kanske är bekant en av de Gävleklubbar som har tillstånd att hålla öppet till 03 på fredagar och lördagar under sommaren. Diskoteket och karaokebaren står redo.

Här hittar du hela programmet för Gävle Pride