Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här kokar länets konstgryta

Hela Gävleborgs konstliv samlas just nu i en gammal möbelfabrik i Jädras. ”Forum Konst” har öppnat. Under två dagar ska konstnärer, konstarrangörer och konstbyråkrater mötas, till konstmässa och föreläsningar. Det är första gången en sådan här satsning görs.

Och även platsen är unik. En före detta möbelfabrik och möbelbutik som under det senaste året förvandlats till Jädraås Art, tänkt som centrum för olika konstevenemang, driven av galleristen Ola Gustafsson och konstnären Catrin Andersson.

– Förhoppningen med de här dagarna är att stärka den kollegiala känslan inom konstområdet och initiera ett gemensamt lärande utifrån våra regionala förutsättningar, säger Elenor Noble, konsthandläggare på Region Gävleborg, i ett pressmeddelande.

– Vi hoppas att det här kan bli ett återkommande arrangemang att samlas kring.

Ett femtiotal konstintresserade personer från länet deltar under Forum Konst som pågår 5 och 6 september.

– Vi är glada över intresset och det känns kul att flera av deltagarna vill visa upp sina egna verksamheter på vår mässdel, säger Erik Anderman, konstkonsulent på Region Gävleborg och initiativtagare för Forum Konst.

Arbetarbladet Kultur har i en tidigare artikel presenterat visionerna bakom Jädraås Art.