Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här kommer vemodet

Det senaste året har varit en resa för Melissa Horn. Den började med en Peter LeMarc-turné, via debut
albumet ”Långa nätter” och fortsätter i kväll

i Gävle.

Annons

Det måste ha varit två nervösa artister på den där Peter LeMarc-turnén. Peter LeMarcs scenskräck hade hindrat honom från att turnera under fjorton år. Och unga Melissa Horn som ännu inte hade givit ut någon musik och vittnar om att hon blir nervös för minsta lilla. De fick pusha varandra. Och Melissa Horn imponerades av Peter LeMarc, som var väldigt nervös inför första spelningen på turnén men sen blev rätt tuff – Melissa själv var lite nervig varje kväll. Men så får det gärna vara säger hon. Det gör att man bättre kan ta tillvara känslan när man står på en scen, och gör förmodligen konserterna bättre.

Mot slutet av inspelningsperioden för hennes debutalbum skrev Melissa en duett som skivbolaget tyckte var så stark att de inte kunde lämna den utanför. Så de fick bråttom att skaffa fram en duettpartner. Melissa Horns högsta önskan var att sjunga den tillsammans med Lars Winnerbäck, för när det kommer till svensk musik och svenska texter håller hon honom allra högst. Skulle den vara på riktigt så skulle det vara med Lars Winnerbäck, helt enkelt. Men naturligtvis vågade hon inte själv lyfta luren och ringa och fråga. Men någon annan gjorde det, och Lars tackade ja, till Melissas stora häpenhet. Resultatet blev den mycket spelade ”Som jag hade dig förut”, en vemodig låt som utspelar sig i ett telefonsamtal mellan två tidigare älskande som gått ifrån varandra.

– Ja, det var roligt. Men det är förstås inte så, jag är 21 år, jag har inte några spruckna äktenskap bakom mig. Men jag skriver om det som händer. Och det är sådana svåra känslor som tvingar sig fram och som man måste ta sig igenom. Till slut kan det bli någonting kreativt av dem. Det är ett sätt att bearbeta. Är man musiker så gör man låtar av dem.

I kväll rullar vemodet in på Spegeln i Gävle.