Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

 Har MP ingen koll över huvud taget?

Miljöpartiet och deras företrädare skriver att Moderaterna i Gävle inte har koll (Arbetarbladet 7 mars) vilket kan tyckas väl kaxigt när man inte kan skilja på kommunal politik och ansvar och det som tillkommer Sveriges regering.

Samt att även skriva att Gävle Kommun har en omsättning på 5 miljarder när det i själva verket är 7 miljarder… Om man nu inte har lärt sig att räkna så kan vi förstå att kostnadsmedvetenheten är lika med noll… Att säga att vi jobbar med sann populism tar vi med en klackspark vi vill göra saker som våra Gävlebor behöver och vill ha det är faktiskt de som röstar! Att kunna ta ansvar för den kommunala verksamheten är en av våra viktigaste prioriteringar framöver. Gävle är en fristad för rättigheter och demokrati det hoppas jag vi alla upplever för att bli den röst ut i Sverige och världen som MP så önskar prova Brynäs Hockey!

Det är inte lätt att lyfta blicken och försöka socialisera hela världen med stort hjärta när vi inte klarar av vår uppgift fastställt i kommunallagen vad vi är ålagda att göra. Förtur i bostadskön när inga lediga lägenheter finns och kön är många år lång. Det ska även tillsättas en tjänsteman på 25 procent som ska serva denna konstnär. Bildkonstnären ska få ett bidrag/stipendium på 300 000 kr per år detta ska även innefatta medlemskapet till ICORN 20 000 kr per år och resa 1 gång per år till London med omkostnader, vad blir det kvar att leva på? Vilka socioekonomiska kostnader finns det för övrigt skola, vård etc. Vilket ansvar tar MP? Kan detta stipendium betraktas som ett rent understöd? Kommuner får inte ge stöd till enskilda, vem tar ansvar. I denna halleluja stämning som råder i MP och deras allierade så är det ingen som har tänkt utan vi ska rädda världen sedan får det gå som det går… Nu kommer detta upp i Förvaltningsrätten med anledning av den arbetsbeskrivning som en kommun är ålagd att göra och inte göra inom det kommunala uppdraget.

Att ta ansvar är Moderaternas starka sida till skillnad mot MP där det tydligen räcker med en hemsida hos Kulturrådet…

Birgittha Bjerkén (M)

Niclas Bornegrim (M)

Inger Källgren Sawela (M)