Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Har någon sett Else?

En 83-årig Stockholmskvinna är anmäld försvunnen sedan i lördags förmiddag. Kvinnan kommer ursprungligen från Sandviken och hennes anhöriga tror nu att hon kan ha sökt sig tillbaka till sina hemtrakter där familjen också har fritidshus.
– Vi är mycket tacksamma för tips från personer som tror sig ha sett henne, säger barnbarnet Tommie Jakobsson.

Annons

Else Jakobsson lämnade sin lägenhet i Fruängen vid elvatiden på lördagsförmiddagen. En timme senare gjorde hon ett uttag på en bankomat i Fruängens centrum. Därefter är hon spårlöst försvunnen.

Polisen har under de senaste dagarna sökt igenom närområdet med bland annat skallgångskedjor utan resultat. Kvinnans anhöriga är nu mycket oroliga och vädjar om tips.

– Vi förstår inte vad som kan ha hänt och känner inte igen oss i hennes beteende. I normala fall brukar hon sällan ens vilja lämna lägenheten, säger Tommie Jakobsson.

Else Jakobsson kommer från Sandviken och uppges ha mycket starka känslor för sin hemort. Familjen har också ett fritidshus i trakterna mellan Kungsberg och Jädraås där 83-åringen gärna vistas.

– Vi tror att hon kan ha sökt sig tillbaka till området där hon har sina rötter. Vi är därför väldigt tacksamma om någon i Gävle-Sandviken som tror sig ha sett henne hör av sig till oss eller polisen, säger Tommie Jakobsson, som lagt ut all tillgänglig information om försvinnandet på en Facebookgrupp.

Else Jakobsson är 150-160 centimeter lång och har enligt de anhörigas signalement en något kutryggig gångstil. Hon har glasögon och har grått, nästan vitt, hår. Vid försvinnandet var hon klädd i svarta byxor och svart jacka med luv. Hon bar troligtvis röd toppluva och röda vantar. Förutom problem med viss benskörhet är hon frisk och är inte beroende av någon medicin.