Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har Sahlin erfarenhet av socialbidrag?

I ett svar till Kennet Lutti tycker Lennart Sjögren (KD) att det är fel att ställa som krav att politiker ska ha egna erfarenheter av socialbidrag för att vara trovärdiga. Kennet Lutti svarar.

Annons

Hej Kennet! Du skriver: .

Min fråga: Har Mona den erfarenheten?

Hade Lasse Engqvist den erfarenheten?

Har Ylva den erfarenheten?

Ställer du det som krav på politiker att de ska ha egna erfarenheter av socialbidrag för att kunna vara trovärdiga och veta hur det kan vara att inte själv kunna försörja sig?

Och vilka faktiska erfarenheter har sosse- och vänsterpolitikerna i Gävle som nu verkar prioritera bort sociala insatser till förmån för påkostat torg, rondeller, dyra konferenser och annat som folket kritiserar...

Själv uppvuxen i ett arbetarhem med farfar som flyttade ut i den norrländska vildmarken och byggde upp ett kronotorp och som slogs för högre flottarlöner. Och med egna föräldrar som på grund av sjukdom på 50-talet behövde social- bidrag för att klara hyran så förstår jag att jag som Kristdemokrat vet betydligt mer om människors vardag än många sossar och vänsterpartister!

partisekreterare, Kristdemokraterna

 

: Sjögren och hans högerallians gör medvetet livet svårare för samhällets svaga, arbetslösa, sjuka, och pensionerade. Den förenade vänstern arbetar för att göra livet lättare för samma grupper. Det är en väldig skillnad. Men jag undrar om Sjögren förstår det.

Mer läsning

Annons