Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här samarbetar alla för att minska sjukfrånvaron – Årsunda kan bli goda exemplet

Inom äldreomsorgen i Årsunda ska chefen och personalen tillsammans ta itu med problemen som orsakar sjukfrånvaron.
– Det känns hoppfullt. Vi har länge lappat och lagat vilket skapar otrygghet och oro, säger Lena Frang, undersköterska och skyddsombud.

Ledningen för omsorgsförvaltningen i Sandviken förbereder ett projekt som syftar till att vända kurvan neråt igen så att sjukfrånvaron minskar.

Äldreomsorgen i Årsunda med basen på Vallgården blir en av arbetsplatserna som ingår i projektet. Det innebär att personalen ska få tid att analysera och komma med förslag på vad som kan och bör göras.

– Vi kommer att tillsätta resurser, lovar förvaltningschefen Karin Jonsson som är med i samtalet på Vallgården.

Hon betonar att lösningarna måste tas fram bland de som jobbar "längst därute" och att personalen får vara med.

Läs också: "Receptet finns på arbetsplatserna".

I dag är 39 personer anställda på äldreboendet och i hemtjänsten i Årsunda.

Enligt statistiken är i snitt fyra-fem av dem sjukskrivna varje dag.

– Det har blivit mer korttidsfrånvaro. Då blir det stressigt. När det kommer in olika vikarier faller ansvaret mer på de ordinarie. Hade man haft samma vikarier så hade det blivit bättre kontinuitet, säger Lena Frang om arbetssituationen.

Hon påpekar att det inte bara är stressen i arbetet som påverkar utan också att personalen känner att man inte hinner ge omsorgstagarna tillräckligt med tid.

– Man hinner inte med det man vill göra, som att stanna och prata en stund, säger Linnea Eriksson, undersköterska, som började som timvikarie 2012.

Sedan i somras är hon månadsanställd vilket innebär att hon vet vilka arbetstider hon ska ha en månad i taget.

– Det märks att vikarierna blir väldigt stressade av att behöva jaga timmar, att aldrig veta hur mycket man kommer att tjäna. Nu har vi ett system som innebär att det skickas ut sms till många och då är det den som svarar först som får just det passet. Det i sig ger en pressad vardag för vikarierna. De kan aldrig slappna av, säger Lena Frang.

Petra Winberg, fackligt förtroendevald i Kommunal med ansvar för äldreomsorgen, pekar på att chefsbyten har spätt på stressen bland personalen i Årsunda.

– Det är inte bara brist på personal som gör att det blir tungt utan också brist på struktur. Det behövs en trygghet i vardagen, säger hon.

Jenny Björk är ny enhetschef för äldreomsorgen i Årsunda från årsskiftet. Ett av hennes uppdrag är att medverka till att sjukfrånvaron minskar.

Hon ser fram emot det kommande projektet.

– Det är viktigt att vi gemensamt kartlägger orsakerna till sjukskrivningarna. Då kan vi bättre ge det stöd som behövs. Det kan inte jag som chef fixa själv. Vi ska göra det tillsammans. Alla måste vi ta ansvaret.

Läs också: Personalchefen tycker inte ökningen av sjukfrånvaron är "alarmerande".

Robert Sten (S), ordförande i omsorgsnämnden, betonar vikten av att personalen får vara med och påverka:

– Personer som har inflytande över sin egen vardag är friskare. Men att se att tiden inte räcker till och inte kunna påverka, det är stressande, konstaterar han.

I år fick äldreomsorgen i Sandviken mer resurser i och med att staten sköt till mer pengar.

– Vi kan öka bemanningen med totalt 15 årsarbeten, varav en årsarbetare här i Årsunda, säger Karin Jonsson.

Lena Frang och hennes kollegor hoppas att tillskottet minskar arbetsbelastningen. I Årsunda innebär det att flera deltidsanställda får gå upp i arbetstid.

Läs också: "Att sjukskriva inte alltid bästa medicinen".