Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Här talar hockeyprofilerna ut i vår nya poddsatsning – avslöjar det du inte visste: "Start nu på måndag"

 
Hockeypuls podcast
Visa alla artiklar

Har du saknat en podcast som avslöjar hockeylivets alla sidor?
Här är den.
I vår nya poddsatsning Hockeypuls möter du frispråkiga gäster hela sommaren – med start nu på måndag!

Behöver du stilla ditt hockeysug i sommar har Arbetarbladet redan doserat medicinen. Nu på måndag 3 juni startar vår nya poddsatsning Hockeypuls där programledaren Adam Johansson möter högintressanta gäster varje vecka under juni, juli och augusti.

– Jag tycker att det har saknats en djuplodande intervjupodd där man får lära känna olika personligheter inom ishockeyn och nu blir den här hockeypodden ett nytt element i vårt utbud under sommaren. Det känns jätteroligt, säger han.

Och det blir rejält med istid för gästerna.

– Ja, vi snackar drygt en timme med varje gäst. Tanken är att personerna vi möter ska få tala till punkt och det har blivit väldigt öppenhjärtiga intervjuer. Vi har knappt behövt klippa någonting i materialet, säger Adam Johansson.

Hockeypodden hittar du på vår nyhetssajt arbetarbladet.se, men även i poddappar som Spotify, Acast och Itunes.

Tanken har varit att fånga olika livsöden och personligheter och det känns som att vi har fått en bra bredd av gäster på det viset.

Vad handlar samtalen om?

– Det blir en hel del avslöjanden från gästernas sida. Några saker som inte är kända sedan tidigare och de som redan är kända tar vi upp och belyser på ett annat sätt. För de som är nyfikna på våra intervjupersoner tror jag podden kommer ge en väldigt heltäckande bild.

Är det bara spelare som intervjuas?

– Nej, vi möter även sportchefer, tränare och mediaprofiler som är kopplade till lagen vi bevakar i SHL och allsvenskan. Och en och annan som försvunnit från rampljuset och kanske glömts bort av allmänheten.

– Tanken har varit att fånga olika livsöden och personligheter och det känns som att vi har fått en bra bredd på det viset. Gästerna har inte samma bakgrund, utan snarare haft olika sätt att tackla problemen de stött på i livet och karriären, säger Adam Johansson.

Många avslöjanden görs i intervjupoddar av den här typen numera. Varför är det så, tror du?

– Jag tror att många har lättare att slappna av framför en poddmikrofon jämfört med en tv-kamera. Miljön är mer samtalslik och det längre formatet gör att det finns gott om tid att förklara skeenden och gå in på detaljer. Jag upplever att gästerna gärna tar den chansen också.

Som lyssnare då, vad är största fördelen med en podd?

– Innehållsmässigt är det ofta ett perfekt komplement till all annan media man konsumerar, inte minst tack vare att det ofta blir ett annat djup i samtalen. En annan uppsida är ju att man kan lyssna medan man gör andra saker; rensar i trädgården, kör bil, lagar mat eller vad det nu kan tänkas vara, säger Adam Johansson.

Här hittar du Hockeypuls nya podcast:

Acast: https://play.acast.com/s/hockeypuls

Itunes: https://podcasts.apple.com/us/podcast/hockeypuls/id1083465585

Spotify: https://open.spotify.com/show/6R9tCBYYpOYttBBGGGMfmQ?si=VuObd9ckT-mtWzlKyy2v4A