Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hård fight om hamburgergästerna i Hemsta

Kampen om hamburgergästerna i Hemsta har länge stått mellan McDonalds och Max. Sedan augusti, då Burger King öppnade, har fighten tätnat. Men vilka har egentligen godast hamburgare? Arbetarbladet försöker reda ut denna snackis.

Den 14 augusti öppnade Burger King upp sina dörrar och i Hemsta är kriget om snabbmatsgästerna i full gång.

Arbetarbladet gick ut på stan i Gävle och frågade ett gäng hamburgerglada personer om vilken restaurang som de tycker har den godaste burgaren.

En liten oskyldig fråga, men med bestämda svar, skulle det visa sig.

Svaret på vilken hamburgare som restaurangcheferna själva gillar bäst är väl klart som en annan snabbmats avkok, nämligen korvspad, men vad säger de om den nya konkurrenssituationen?

McDonalds och Max säger sig inte se några direkta nackdelar med att Burger King öppnat upp dörrarna ett stenkast ifrån, på andra sidan vägen.

– Vi trodde att försäljningen skulle minska mer än vad det gjort. Vi ser inga större volymminskningar, säger Håkan Engström som är delägare i Max Gävle.

Han menar att det till och med kan vara bra med en till konkurrent eftersom det drar mycket folk till området - även till Max.

Roland Edin, restaurangchef på McDonalds i Hemsta, säger också att Burger Kings nyetablering har påverkat mindre än vad han trodde det skulle göra.

– Vi har ett tapp på 2-4 procent. Jag trodde att det skulle bli mer, säger han.

När Burger Kings nya restaurangchef i Hemsta, Christan Hillgren, får frågan om varför de öppnar precis bredvid två etablerade kedjor svarar han att konkurrens är bra.

– Vår erfarenhet säger att flera aktörer inom samma område leder till ökad omsättning för alla, säger han.

Nu när "the big three" ligger på ett stenkasts avstånd från varandra ligger den obesvarade frågan, likt oset från pommes frites-fritöserna, och pyr i Gävleluften: Vilka har egentligen godast hamburgare?

Oavsett vad du tycker har kriget har bara "burgat". Nästa sommar öppnar Max nämligen lyxrestaurang.

LÄS OCKSÅ:

Så blir Gävles första Burger King

Då öppnar Burger King i Gävle

Max öppnar lyxrestaurang i Gävle