Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hård kritik mot Marcus Hansson i Norge

/

Gefles förre lagkapten Marcus Hansson har hamnat i rejält blåsväder i Norge.
En tuff tackling av Hansson mot Lilleströms Björn Helge Riise har väckt starka reaktioner i grannlandet.
– Det känns lite uppförstorat, säger han till Sporten.

Annons

Det var i söndagens möte i norska Tippeligan som Tromsös Marcus Hansson brakade in i Björn Helge Riise med full kraft på tilläggstid.

– Jag gick in för att vinna bollen i slutet. Jag gick in ganska hårt, och kom sent på vårt snabba konstgräs. Det var en tuff tackling.

Se Hanssons tackling här.

Domaren nöjde sig med gult kort, men reaktionerna efter slutsignal lät inte vänta på sig.

– Jag är bara glad att mitt ben inte gick sönder. Det är den fulaste tackling jag har blivit utsatt för. Det som irriterar mig mest är att när jag vänder mig om så står han och ler. Det är osmakligt. Det hör inte hemma på en fotbollsplan, säger Björn Helge Riise till norska TV2.

Marcus Hansson känner inte igen sig i den beskrivningen.

– Jag vet inte var det kommer ifrån. Det får stå för honom.

Björn Helges bror, John Arne Riise, drog jämförelser med en känd tackling från Premier League för snart 15 år sedan.

– Hade en sådan handling utförts på ett uteställe hade han blivit anmäld. Att det inte resulterar i rött kort är ofattbart. Tacklingen påminner lite om Roy Keanes tackling på Alf Inge Håland, säger han till Sporten.com.

Den tacklingen sägs ha avslutat Hålands karriär i förtid. Marcus Hansson säger att han aldrig var ute efter att skada någon.

– Det var en lite för tuff tackling. Tråkigt att han fick ont. I övrigt vill jag inte lägga så mycket energi på det.

Vad säger du om uppståndelsen kring händelsen?

– Det känns lite uppförstorat. Jag försöker att inte fokusera så mycket på vad som skrivs.

I stället fokuserar Marcus Hansson helt och hållet på sin nya klubb. I december blev flytten från Gefle IF till Tromsö klar. Marcus Hansson kände att det var dags att testa något nytt och skrev på ett treårskontrakt med den nordnorska klubben.

– Det är kul att komma till en ny liga. Det är lite mer full fart här, mer spring och inte lika mycket taktiskt spel som i allsvenskan.

Marcus Hansson är gjuten på Tromsös innermittfält i en 4–2–3–1-uppställning. Klubben har tagit ett litet steg tillbaka ekonomiskt och satsar därför på yngre spelare, med ett stort fokus på individuell utveckling.

– Jag vill bli en bättre fotbollsspelare och det är lite därför jag valde Tromsö. Jag har fått stort förtroende och det känns som att jag tar nya steg hela tiden. Det är mycket videoanalys och tekniska hjälpmedel. Det är kul.

Efter en stark försäsong av laget har det gått tyngre i inledningen av tippeligan. Ynka en poäng på tre matcher.

– Det är så klart inte vad vi hoppats på. Men jag tror att första trepoängaren kommer snart.

I övrigt trivs Marcus Hansson i Tromsö. Även om han inte riktigt vant sig vid temperaturen än. Tromsö ligger norr om polcirkeln och någon vårvärme är det inte att tala om.

– Man saknar värmen. Det är ungefär fem grader nu. Dom säger att det blir sommar direkt efter vintern här. Så det är lite speciellt. Samtidigt är det otroligt vackra vyer här när det är soligt.

Annons