Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härlig seger för Abdi Noor – och tuffa matcher för Falkenduo i Finland

BK Falkens Abdi Noor gjorde en riktigt bra insats i helgen under Djurgårdens månadsgala där han vann.

Annons

Samtidigt var Anton Hellström och Emil Harrysson i Helsingfors och gick tuffa matcher.

Abdi Noor mötte i Djurgårdens månadsgala Felix Abrahamsson, BK Antares. Falkens Noor är en stark och tuff boxare som kan vara lite avvaktande i inledningen. Men nu var instruktionerna från coacherna Åke Johansson och Dawan Kakways tydliga.

Abdi Noor fick igång sitt fotarbete direkt och kom på rätt distans. Och då är han farlig med sina tunga och rappa slagserier som ofta börjar mot kroppen och sedan går mot huvudet.

Falkenboxaren vann första ronden klart och i andra träffade han med en serie som fick motståndaren att ta räkning. Då valde även sekonderna att kasta in handduken. Så träning har gett resultat för Abdi Noor – och taktiken fungerade.

Anton Hellström och Emil Harrysson deltog i den stora och populära turneringen Gee Bee i Helsingfors. Där fick båda möta juniorvärldsmästare.

I 60 kg gick Emil mot Atichai Phoemsap och Hellström, som gått upp en viktklass till 75 kg, mötte Nurbek Oralbai från Kazakstan.

Båda Falkenboxarna förlorade två superjämna matcher med 2–3 i domslut. Men det var inga bittra förluster, utan snarare lärdom att internationellt måste man vinna övertygande om motståndarna är världsmästare och dessutom från stora boxningsnationer som Kazakstan.

Nu närmaste väntar en gala i Borlänge för Falkenboxare. Emil Harrysson åker till nordiska mästerskapen i Tammerfors och Anton Hellström åker till en Round Robin-turnering i Portugal.

Läsartext/BK Falken

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel