Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Härliga försommar!

/
  • FINT LJUS. Klasskompisarna Fanny Frykman och Susanna Andersdotter hittade ljuset.
  • MARIA + ANTON. Läser ni det här, Maria och / eller Anton, ring och berätta om vad som blev av er kärlek!
  • BYGGBOOM. Bygga bo. Då är mjuk päls från ett sadelskydd perfekt inredning för ett kajpar.
  • FOTOGRAFER. Kajsa Schüllerquist och Mikaela Eriksson praoar som fotografer och vill bli mode- respektive ”klimatfotograf”.  Foto: David Holmqvist

I pistiller, i gruset, i vattnet, i gräset, i solen, i den andres ögon, i barken, i parken, i sandaler, i skuggan, i hattar, i munnar, i minnen …

Annons

Överallt flygfän, änder, fötter, hud, kärlek, inristade namn, flanörer, vilande, och smältande glass; i Boulognern; i tiden mellan hägg och syrén.

Under vägbron mellan Heliga trefaldighetskyrkan och konserthuset; mitt upp i betong, grus och asfalt; sitter klasskompisarna Fanny Frykman och Susanna Andersdotter och äter glass.

Det var ett sånt fint ljus här, förklarar de sitt val av plats.

Vid Milles Änglar sitter boende från Sofia Magdalena försjunkna i hattar, i solen, i samtal, i minnen.

Minnen, har också studenterna och paret Sara Olsson och Axel Bovin som solat och vilat på en av holmarnas träterrasser. Exempelvis att de träffades i Genève, där de var au pair och grannar, för 15 månader sedan.

Sara läser till barnmorska, och Axel läser italienska på distans vid Umeå universitet. Just nu sommarjobbar Sara på förlossningen på Gävle sjukhus, och Axel på Max.

Vi passerar genom önskeringen av träd, i höjd med terrasshusen på andra sidan trafikleden, och får syn på två flickor. De rör sig sakta och metodiskt framåt med böjda ryggar och knän, och heter Kajsa Schüllerquist och Mikaela Eriksson, och praoar som fotografer hos Fotografen. I framtiden vill Kajsa bli modefotograf, medan Mikaela vill jobba med opinionsbildning genom att i bild dokumentera klimatproblematiken.

 

Sen träffar vi Devin, en ståtlig blandras med solsken i blick och åvatten i päls.

Doften av hägg följer oss hela vägen till kärleksträden mellan ån och lekparken; tre träd där alla möjliga ristat in sina namn eller initialer, och hjärtan. Bland andra Maria och Anton.

Läser ni förresten det här, Maria eller Anton, kan ni väl ringa och berätta om vad som blev av er kärlek!

Som vi närmar oss solgropen och minigolfen övergår häggens söta pudriga doft raskt i en grön saftig lukt från gräset som omger minigolfanläggningen.

 

Med golfklubba och blick koncentrerade på det osynliga hålet på andra sidan ”greenen” träffar vi Curt Flybring. Curt har haft nakna fötter i sandalerna sen i måndags och har hittills fått två strikes. Fast det bara är början av minigolfsäsongen.

Det är inte för att räkna slag och strikes jag spelar, utanför gemenskapen, säger Curt och fortsätter sin väg runt de 18 banorna.

Förra säsongen kom han runt på 31 slag, i år hoppas han förbättra sitt resultat till 30 slag.

M an glömmer hur fint det är i Boulognern, säger David, och jag påminns om nåt fint jag hörde i går. Att varje möte med en människa, en plats eller en företeelse är helig.

Mer läsning

Annons