Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Härligt gästrikederby gav delad poäng

Det blev jämnt, tufft och underhållande när Järbo och Årsunda ropade efter tre poäng på Gullhedens IP.
Solen visade sig från sin bästa sida och fredagskvällen blev nog rättvis till slut.
– En jämn och svängig match där jag tycker vi ändå är strået vassare, säger planens bästa spelare Johan Lindkvist.

Det var Johan och målvakten Johan Gille som utmärkte sig i den här tillställningen där hemmalaget inledde bäst.

Med en offensiv och fartfylld fotboll och med snabba passningar och bollar utmed kanterna så fick yttrarna slå fina inlägg, ofta med rätt adress men lika ofta med tamt avslut.

En riktigt vass chans serverade dock Tobias Wanke till Anders Tano Lindkvist, men med en kanonräddning lyckades Årsundas Glenn Hadin stoppa hemmalaget från ledningsmål.

Järbo spelade kort, rappt och hårt medan Årsunda lyfte upp långa bollar och spelade till sig chanser i sidled.

– Vi spelar riktigt bra i första. Vi skapar mera och borde ha satt dit den, menade Johan Lindkvist i Järbo IF.

Bortalaget hade också en riktigt vass chans som Johan Gille fick sträcka ut rejält på för att tippa till hörna. Fem minuter från pausvilan tvingades Årsundas målvakt Glenn Hadin kliva av efter en befarad axelskada.

Efter paus klev Årsunda fram lite och Järbo fick inte tid att rulla boll på samma sätt. Ju längre matchen led så kunde gästerna ta över och skapa rätt hårt tryck högt upp i banan.

– Vi försöker men kommer inte upp riktigt i andra. Dom slår mycket långboll och spelar med höjd och får fast lite bollar, menade Johan.

Det blev spännande sista kvarten med en Järbo-chans som sånär kunde rulla in i målvaktens högra hörn. Ännu vassar var Årsunda med ett par farliga chanser, men längst bak stod Johan Gille och kanske var det han som räddade en poäng till slut för Årsunda var närmast seger.