Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hawx 2

/

Annons

Jag befinner mig i en cockpit i ett stridsflygplan i en nära framtid. Världen är på randen till krig, kärnvapen är på drift och jag taxar ut på en startbana för att övervaka några vänligt sinnade baser i Mellanöstern.

Allt verkar lugnt – tills plötsligt en främmande konvoj skjuter ner två helikoptrar som uppmanar den att vända. Skarpt läge plötsligt. Bara att börja peppra lastbilar.

”Hawx 2” erbjuder häftig flygaction i fantastisk skärpa och upplösning och innehåller massor av moderna stridsflygplan (inklusive svenska SAAB –39 Gripen) för stridsflygsfantaster med blykoll.

På många sätt är ”Hawx 2” det bästa stridsflygarspel jag kört: kontrollen präglas av exakthet och är föredömligt enkel.

Den där uttaxningen och starten är en schysst nyhet (i de flesta flygactionspel börjar man i luften) som ger lite extra nerv inför ett nytt uppdrag.

”Hawx 2” rusar fram i gränslandet mellan simulator och arkadspel (med sin användarvänlighet) och försöker hela tiden hålla spänningen uppe – på gott och ont.

Det är häftigt och underhållande i nån timme eller två men kommer inte hålla dig fast i dagslånga stridsflygarpass (och det kanske är bra det…).

Björn Brånfelt

Mer läsning

Annons