Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Heja Norge!

Heja Norge! Det blev ingen vapenaffär, troligen för att Carl Bildt var med och lobbade. Det blev väl fel på vad vi skulle köpa som motprestation. Olja mot vapen går inte för sig, det borde Carl veta, men vapen mot odlad lax?

Annars har vi massor med genuina arbetare som hjälper Norge vilket inte är att förakta. Deras sopor tar vi också hand om och de börjar äga mer och mer i landet. Vem vet om de inte snart äger fabrikerna där Jas tillverkas.

Vi borde i stället skrota hela den militära apparaten. Vi ligger på tiondeplats i kapprustningsindustrin. Jag skäms och många med mig. Att Norge rustar är sorgligt men de är väl rädda för oss. Vi lever på vapenindustrin ochden växer hela tiden. Det finns snart inte något företag som inte är med i vapentillverkningen även om de inte vill synas. Saab är rädda om sina ingenjörer därför måste vi se till så de har jobben kvar, staten måste med andra ord finansiera deras arbeten. Att sedan vår regering är bitter visar vad vi har att vänta oss i andra branscher där inga statliga miljarder hjälper arbetarna att få ha jobben kvar.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel