Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hela Nian började dansa

Kuddkrig, dans, sång eller mänsklig domino. Flash­mobbar kan se ut på olika sätt men har en sak gemensamt: en grupp personer gör något oväntat på en offentlig plats under en kort period och sedan skingras de efteråt.

Mitt i lördagsruschen på Nian i Gävle började 100 personer dansa.

Det var proppat med människor i gallerian Nian på lördagen. Helt plötsligt klockan 13.40 började ungefär 100 till synes vanliga shoppare att bugga till dansbandsmusik. Dansuppvisningen möttes av visslingar och applåder. Efter en låt skingrades dansarna lika hastigt som de hade samlats.

Henrik Andersson och Hanna Stenström från Katrineholm var två av spontandansarna. De är i Gävle för att i tre dagar dansa nonstop på Parken i Gävle.

– Det var första gången som vi var med i en flashmob. Vi fick reda på den genom Facebook, säger Hanna.

Flashmobbar kan vara politiska, när en grupp personer vill föra fram en fråga de tycker är viktig, eller helt enkelt bara roliga och spontana happeningar. Lördagens flashmob arrangerades av dansare som vill uppmärksamma den pågående Parkenmaran i Gävle.