Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helgresa mest önskade gåvan

En helgresa är vuxna svenskars mest eftertraktade present, enligt en Sifo-undersökning. Var fjärde man tycker att en kram kan räcka. Men bara mindre än var tionde kvinna tycker att en kram är tillräckligt.

Det är kreditföretaget Collector som låtit TNS Sifo intervjua drygt 1 000 personer mellan 20 och 45 år om konsumtionsvanor, firande och presenter. Helgresor var det överlägset vanligaste presentönskemålet bland både män och kvinnor. Både män och kvinnor är också överens om att en sådan present är det man helst vill ge.

Men när det gäller kramarna går åsikterna kraftigt isär. Medan 23 procent av männen säger att en kram räcker är det bara 4 procent av kvinnorna som helst ger en kram i present till sin partner.

En annan tydlig skillnad mellan könen är att medan bara 4 procent av männen önskar sig kläder är det vad 14 procent av kvinnorna helst ger sina män.

TT