Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hellre jättekallt än plus och slask.

/

Annons

När temperaturen sjunker, mörkret faller och marken täckas av snö, drar jag mig gärna inåt. Jag är verkligen inte någon vintermänniska. Jag hatar när vädret inte kan bestämma sig om det ska vara kallt och snöigt eller varmt och slaskigt. Ena dagen bara öser snön ner och det är jättekallt, andra dagen är det plusgrader och alldeles blött istället. När snön ändå måste komma kan den väl stanna på en gång!
Helst av allt skulle jag vilja göra som fåglarna: åka söderut, bort från kylan och mot värmen istället.

Visst, jag kan tycka att det är fint på morgonen när man kommer ut och snön ligger som ett vitt fluffigt täcke över marken. Men i slutet av dagen ser den ändå bara brun och äcklig ut när bilarna har kört och folk har gått på den.
Jag tycker heller inte om när det blir halt. Det går inte att gå ordenligt och man kan definitivt inte springa. Att ha höga klackar är heller ingen hit när det är som halast ute.
Men kan vi göra något åt det?
Nej det kan vi inte. Vi måste pina oss igenom de kallaste månaderna och vi har ingenting att säga till om när det gäller väder och vind.

Men en bra sak med vintern är julen.
Julen är ett av de bästa jag vet, jag blir som ett litet barn igen. Det är ju så mysigt när man äntligen får börja klä julgranen och göra lussebullar och knäck. Det brukar gå en massa bra filmer på tv och man umgås med både släkt och vänner på ett helt annat sätt än vanligt.
Hela stan är pyntad med fina lampor och ljusslingor, då gillar jag faktiskt vintern. Men om jag fick bestämma så skulle vintern börja första december och sluta den sista december, men tyvärr så får jag ju inte det.

Det är bara att hoppas på att om det blir en kall vinter så får vi säkert en underbar sommar. För sommaren älskar jag.
Det finns inget bättre än när man kan hoppa på cykeln och åka och bada eller bara sola. När det är ljust nästan hela dygnet och man kan vara ute hur länge som helst utan att behöva frysa.
Eftersom jag även älskar glass så äter jag det på vintern lika vä som på sommaren. Men det är ju inte lika frestande att knapra i sig en Piggelin om man är ute när det är tjugo grader kallt, som när det är tjugo grader varmt.

Förutom julen så är vintern för mig bara mörk och kall och jag skulle helst slippa den, men som sagt så går inte det. När temperaturen sjunker och mörkret faller så gosar jag ner mig i soffan med en kopp the och en bra film.

Louise Nygren.

Mer läsning

Annons