Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Heltid och människovärde

Möjligheten att kunna försörja sig själv handlar om människovärde. Därför är också den självklara frågan om rätt till heltid en fråga om just människovärde.

I mansdominerande yrken är rätt till heltid inte ens en fråga. Det är en självklarhet. Men, i kvinnodominerande yrken är ofta deltid det normala. Det gäller främst inom vård och omsorg. Endast 43 procent av alla månadsavlönade inom Kommunals avtalsområde arbetar heltid. Det visar siffror från Kommunal.

Det här är slöseri, och en ekonomiskt undermålig lösning, inte bara för individen, utan även för den enskilda kommunen, och för samhället i stort.

Fram till 2023 behöver över en halv miljon nya medarbetare rekryteras till kommuner, landsting och regioner. Anledningen är att en stor del av de befintliga medarbetarna kommer att gå i pension inom kort, samtidigt som allt fler beräknas behöva äldreomsorg. Som Arbetarbladets läsare är väl medvetna om vid det här laget: de demografiska utmaningarna är reella, och något vi måste vara medvetna om.

Ett sätt att möta de här utmaningarna är att ta tillvara den kompetens som redan finns i verksamheterna, men som är sorgligt underutnyttjad. Det vill säga: alla de som mot sin vilja arbetar deltid. Om alla deltidsanställda i välfärden skulle arbeta bara en timme mer i veckan skulle det enligt Kommunal och SKL motsvara nästan 6 000 heltidsanställda. Skulle alla som vill få heltid skulle vi alltså komma en bra bit på väg för att säkerställa det skriande behovet inom välfärden.

Det här har såväl arbetstagarsidan Kommunal som arbetsgivarsidan SKL insett. I det senaste kollektivavtalet som undertecknades i april förra året kom parterna överens om att heltid ska vara norm i kommuner och landsting senast år 2021. Senast den sista december 2017 ska en plan för hur det ska gå till finnas hos alla arbetsgivare.

Det här är såklart en utmaning, men det är ett absolut självklart vägval. Inte bara för att säkerställa bemanningen inom välfärden, utan även för att säkerställa människovärdet. I dag är den genomsnittliga inkomsten för en deltidsarbetande inom vård och omsorg 15 600 kronor i månaden. Det är en lönenivå som är svår att försörja sig på. Ofta krävs det att den deltidsarbetande har en partner att dela kostnad för hyra och mat med. Det kan såklart vara något fint, men att behöva vara beroende av en annan människas inkomster urholkar såväl självständighet som människovärde. Partnerskap ska bygga på kärlek, inte på ekonomiska behov.

Heltid bör vara en rättighet, deltid en möjlighet. För alla, även kvinnor.

LÄS ÄVEN: Har jämställdheten gått för långt?

LÄS ÄVEN: Ojämställdhet är inte biologi

LÄS ÄVEN: Om kärlek