Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemlingby köpcentrum kan få ny matbutik

Det kan bli ytterligare en matbutik i Hemlingby köpcentrum i framtiden.
Företaget som har uppdraget att utveckla fastigheten där Systembolaget och Blomsterlandet ligger har ansökt om att detaljplanen ska ändras så att det blir möjligt.

Fastigheten som ligger mitt emot Ica Maxi i Hemlingby har under några år haft problem att fylla sina lokaler.

Järnia, Hemtex och Din sko hör till de butiker som stängt igen på grund av bristande lönsamhet och nya hyresgäster har inte kommit till i samma utsträckning.

Nu vill Rico Estate Development AB, som på fastighetsägarens uppdrag arbetar med att utveckla fastigheten, att kommunen ändrar bestämmelserna i detaljplanen så att den begränsning för handel med livsmedel som finns i dag försvinner.

– Det finns vissa vakanser som vi arbetar för att fylla. Vi ser att om vi får bort de här begränsningarna så skapar det bättre långsiktiga förutsättningar för fastigheten, säger Ronald Rico, vd för Rico Estate Development AB.

I dag finns två matbutiker i Hemlingby köpcentrum, Ica Maxi och Citygross.

Men det ska inte vara någon tredje på väg precis just nu, enligt Ronald Rico.

– Nej, det kan bli så i framtiden men det här handlar om att vi vill skapa flexibilitet. Så att det ska finnas som ett alternativ.

I morgon torsdag ska politikerna i samhällsbyggnadsnämnden ta ställning till om planen ska ändras. En ny detaljplan kan i sådana fall bli klart under hösten 2016.