Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemmafrulivet i USA blev vändpunkten

emellanåt att jag fortfarande efter så många decennier i yrkeslivet kan känna ren och skär arbetsglädje.
Tro inte att jag ständigt går trallande till jobbet, för så är det sannerligen inte. Det finns dagar, för att inte säga veckor, när mycket känns motigt. Men så intervjuar jag nån intressant person och vi har ett givande samtal och vips stiger humöret.
Ibland kan det dock vara så att själva intervjusamtalet varit så kul att jag kroknar vid tanken på att jag dessutom måste skriva om det och det på ett sånt sätt så att det verkligen framgår hur klok och intressant personen i fråga var.
Men får jag sen styrsel på orden så det blir ett flyt när jag skriver då blir jag nöjd och då sprudlar glädjen.
Arbetsglädjen kan också uppstå när jag och min kollega Ulrika kommer på nån bra idé som vi ska göra på våra sidor och jag känner att vi är i samklang yrkesmässigt trots att våra åldrar skiljer sig åt ordentligt.

om att hamna på någorlunda rätt plats i arbetslivet för att känna den där arbetsglädjen. Det var egentligen först när jag började som journalist som jag kände riktig tillfredsställelse över vad jag gjorde på jobbet.
Mina första dryga tio år i arbetslivet var helt annorlunda, då renskrev jag andra människors förslag till brev, pm och utredningar. Övermåttan tråkigt i längden, även om vi hade kul på jobbet med många fester eftersom de flesta av oss var mellan 20 och 35 år.

var färdig att bara resa mig och gå från mitt tråkiga jobb då inträffade en mycket större förändring – jag och sambon flyttade till USA. Efter ett antal månader som hemmafru utan egen lön (hemskt!) började jag att skriva frilansartiklar och sälja till tidningar här hemma. Mitt nya yrkesliv kunde börja.
För övrigt undrar jag bara varför trasslar sladden till i-podens hörsnäckor alltid ihop sig till oigenkännlighet?
Jag lägger ned den med sladden fint hopvikt i handväskans ena fack, när jag sen tar upp den är sladden ALLTID hoptrasslad.
Hur kommer det sig? Vofför gör di på detta viset?