Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Hemmakalasen mest lyckade”

/
  • Hampus Johansson, 11 år, har haft biokalas två gånger. Foto: Jessica Johansson.
  • Jessica Johansson har ordnat ungefär tio barnkalas. ”Höjdpunkten för oss har varit biokalasen vi har haft här hemma”, säger hon.

Fotbollsturnering, bowling, badhus och lekland. Jessica Johanssons söner Hampus, tolv år, och Rasmus, tio år, har haft de flesta varianter på kalas. Nu har hon lärt sig att det inte behöver vara så märkvärdigt.

Annons

För några år sedan kände hon trycket, att pojkarnas kalas måste vara något speciellt och gärna något annat än de kompisarna hade haft. Hade andra kalas på lekland räckte det liksom inte att vara hemma.

– Man trodde nog att det skulle vara så roligt för barnen. Men det kostar ju en del och alla ska ta sig dit. Jag tycker man ska släppa det där, och fråga vad barnet vill. Höjdpunkten för oss har varit biokalasen vi har haft här hemma. Det har vi kört två gånger, säger Jessica Johansson.

De har tillverkat egna biobiljetter som gästerna fick med inbjudan och uppmanades att ta med sig.

– Pojkarnas pappa klädde upp sig lite och tog emot biljetterna i dörren. Sedan kanske det blev lite märkvärdigt ändå för han fick för sig att köpa en popcornmaskin från USA, säger hon.

Jessicas söner har gillat när de händer mycket. Föräldrarna har hittat tips och lekar på nätet och bland annat arrangerat femkamp. Det har till exempel ingått straffläggning i fotboll och att vissla med popcorn i munnen.

– En gång gjorde vi en skattjakt runt hela bostadsområdet. Vi gjorde en karta, och när de hade gått till ett ställe fanns det en ny karta. Vi gömde skatten hos ett par grannar en bit bort, säger hon, och minns att det var uppskattat.

Nu är det osäkert om det blir några fler kalas för den äldsta sonen, som snart tolv år gammal börjar tycka att det är pinsamt med kalas.

– Men blir han bjuden vill han fortfarande gå, säger hon.

Annons