Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemtjänsten rosasav länsstyrelsen

Hemtjänsten i Söderfors och äldreboendet Åskarbygården i Tierp får beröm av länsstyrelsen. Vid enheterna har pensionärerna inflytande och självbestämmande.

Det framkom vid en tillsyn som länsstyrelsen gjort under året. Äldrevården kontrolleras runt om landet och länsstyrelsen har valt de här två områdena.

De har granskat genomförandeplaner som säger på vilket sätt pensionären ska få hjälp. Myndigheten har även intervjuat enhetschefer och personal.

Granskningen visar att hemtjänsten och äldreboendet gör planen ihop med pensionären, som eventuellt har med en anhörig eller god man med sig.

I planen står i detalj vilken hjälp pensionären ska ha och när på dagen. Hemtjänstgruppen poängterar dock att det är en fråga om tid hur flexibla de kan vara.

De anställda på Åskarbygården säger att de frågar pensionärerna mycket även om de ibland får tokiga svar. Ett exempel var en man som kände sig instängd.

I det fallet kunde de låta honom gå ut själv med en mobiltelefon så att han kunde ringa om han behövde.