Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hennes yxor är med på Nobelfesten

Julia Kalthoff, Wetterlings (yxfabrikens) vd. I dag ska sex stycken ett kilo tunga stålyxor från Wetterlings yxfabrik, vara med i ett nummer vid Nobelfesten i Stads-huset i Stockholm.

Annons

– Jag var på fest i ett cirkuskollektiv när någon utbrast ”vi måste ha yxor på Nobelfesten”. Då trodde jag han skojade, men sen mejlade han mig dagen därpå och valde den yxa han tyckte såg mest mordisk ut. När vi skulle skicka dem med DHL blev det en försening, så jag fick ringa till dem och tjata och säga att yxorna faktiskt skulle till Nobelfesten, så det är bäst ni rappar på!

Vad ska numret gå ut på?

– Det är nog lite hemligt, det vet bara de som deltar. Men jag vet att sex stycken av våra så kallade carpenters axe, ska vara med.

Hur känns det?

– Det känns ju helt fantastiskt. Det är väldigt fint renommé för vem som helst att vara med på Nobelfesten i direktsändning. Speciellt för oss, eftersom vi är Sveriges äldsta yxfabrik.

Men du ska inte vara där?

– Nej tyvärr, jag ska följa det på tv i stället.

Hur reagerade de anställda?

– Gubbarna här, smederna, blev väldigt imponerade. Och det krävs en hel del för att imponera på dem, säger Julia Kalthoff och skrattar.