Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hermanssons två mål räckte inte

Julledigheten är slut. Det fick ett trögt Brynäs erfara på sämsta tänkbara sätt när Linköping vann med 5–3. En spelare var dock pigg. Daniel Hermansson gjorde två mål.
– Det är alltid kul att göra mål, men jag gjorde ingen jättematch, sa han efter matchen.

Brynäs är inne i en tung svit. Endast en seger på sju matcher på de senaste tio matcherna har laget bara vunnit två.

– Det är ingenting vi tänker på. Vi har varit med i alla matcher och det är slutspel vi jobbar för, sa Niklas Czarnecki.

Mycket av snacket inför den här matchen och de nästkommande fem har handlat om Brynäs målvakter. Jacob Markström är som bekant på JVM och Anders Lindbäck får nu stå i alla matcher till hans återkomst. I går släppte Lindbäck in fem mål. Det ska dock tilläggas att han hade en nästintill obefintlig hjälp från backarna.

– Han gör en godkänd match. Vi har varit införstådda en längre tid med att "Markan" ska vara borta och vi litar fullt ut på Lindbäck och han bevisade idag att vi kan göra det, berättade Czarnecki.

Besvikelsen över resultatet var förståelig, men det fanns ändå två spelare som kunde vara med nöjda än de andra. Daniel Hermansson inledde säsongen trögt och det tog 21 omgångar för honom att ens få in en puck i mål. Då gjorde han 1–0 på Johan Holmqvist. I matchen efter gjorde han två stycken mot Djurgården.

– Sen gick det tyngre, berättade "Hempa" som fram till i går bara hade gjort ett mål sedan 21:a omgången.

Det betyder att han nu är uppe i sex fullträffar.

– Det är jag inte nöjd med. Jag ska komma fler.

I går gjorde han dock två stycken. Inget av dem kommer gå till historien som nåt av de snyggaste målen.

– På det första sköt jag från kanten och den går väl in under armen på honom (Daniel Henriksson i LHC–målet). På det andra skjuter jag ett skott från blå och ser väl egentligen inte när skottet går i mål. Det är mest tillfälligheter och bra jobb av spelarna framför mål.

En annan spelare som kan vara lite nöjd trots förlusten är den förre Linköpingsspelaren Sebastian Lauritzen som i går stod för en poäng mot sitt gamla lag.

– Det är alltid skönt att göra poäng, men jag hade gärna satt en puck också. För min del handlade det väl om att visa att jag tyckte att de gjorde fel som släppte i väg mig. Det hade varit skönt att till exempel fått göra 5–5.

Lauritzen har sedan har kom till Brynäs gjort fem poäng (2+3) på sina 17 matcher.

– Jag är ju en poänggörare egentligen, men samtidigt är det första gången jag spelar i elitserien på riktigt.

Han fick i går ingå i förstakedjan med Mads Hansen och Andreas Dackell.

– Jag trivs alldeles ypperligt i den kedjan. Hansen är smart och vet alltid var man finns och Dackell är en av de skickligaste spelarna i serien.

Den kedjan hade dock ingen lyckad dag i går. Det hade i stället Hermansson som hoppas att han ska komma i gång ytterligare.

– Det är segt efter jul. Men till nästa match får vi hoppas att det ska kännas riktigt fräscht.

Det hoppas även alla som hejar på Brynäs. För nu närmar sig strecken i botten.