Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heta spel till hösten

Högsäsong i spelbranschen. Och de närmaste månaderna kommer hyllorna i spelbutiker att fyllas av nya, efterlängtade titlar. I dag listar vi några av höstens absolut hetaste spelreleaser.

Annons

Höstens höjdpunkter

Högsäsong i spelbranschen. Och de närmaste månaderna kommer hyllorna i spelbutiker fyllas av nya, efterlängtade, titlar. I dag listar vi några av höstens absolut hetaste spelreleaser.

R.U.S.E.

Spännande release som beskriv som banbrytande strategispel i realtid. Utspelas under Dagen D i Normandie. Det nya är att den som spelar har total överblick över hela kuststräckan (hundratals kilometer, alltså inte bara Omaha Beach) och snabbt kan zooma ner till marknivån.

Spelet utvecklas av Eugen Systems och släpps av Ubisoft.

Release: 9 september.

MAFIA 2

Efterlängtad uppföljare till spel från 2002, ett actionspel med tredjepersonsperspektiv med många bilåkarsekvenser. Handlingen utspelas under slutet av 1940-talet och början av 1950-talet i den fiktiva staden Empire city.

Spelet utvecklas av tjeckiska studion 2K Czech och släpps den 27 augusti.

GRAN TURISMO 5

Sonys populära spelserie debuterade på Playstation One 1998 och hade pool position i racinggenren med nya spel fram till och med Gran Turismo 4 (mars 2005). Hajpen runt den försenade femman antog mytiska dimensioner. I mars 2008 släpptes Gran Turismo 5 Prologue, en avancerad förhandstitt . Nu står det färdiga spelet redo i depån.

Release i Europa: 24 november.

HALO: REACH

Bungies succéserie fortsätter med ett nytt kapitel som utspelas under kriget mellan människor och den utomjordiska rasen The covenant år 2552. Man spelar som en elitsoldat (Noble 6) under slaget om en gåtfull värld (Reach).

Trolig release: september.

FIFA 11

EA Sports fotbollsserie har utvecklats enormt de senaste åren och knäckte även tidigare kallsinniga kritiker. Många slog fast att Fifa 10 sannolikt var det bästa fotbollsspelet någonsin. I all fall innan officiella VM-spelet 2010 FIFA World cup släpptes i samband med fotbolls-VM. Förväntningarna på FIFA 11 är enorma.

Spelet släpps preliminärt 30 september.

CIVILIZATION 5

Sid Meier utvecklade det första, klassiska, spelet (släppt 1991) med brädspelet Risk som inspiration. Spelet går ut på att med en stam som utgångspunkt bygga en civilisation. Bland nyheterna i Civilization V finns en ny spelmotor och nya system för både strider och diplomati.

Civilization 5 släpps till PC den 24 september.

CASTLEVANIA: LORDS OF SHADOW

För första gången släpps ett spel i den klassiska Castlevania-serien till den nya generationens konsoler: Spelserien som handlar om kampen mellan familjen Belmont och greve Dracula skapades av Konami 1986 och är en av spelhistoriens äldsta och mest klassiska.

Castlevania: Lords of the shadow släpps till Playstatyion 3 och Xbox 360 den 24 september.

F1 2010

Codemasters rallyspel har hyllats ända sedan Colin Mc Rae-serien sladdade in i hyllorna hos spelbutikerna första gången. Lägg till senaste årens succéer: Dirt (och Dirt 2), Grid och Fuel. Förväntningarna inför det flera gånger uppskjuta formel 1-spelet är lika enorma som dånet på startrakan sekunderna innan ett Grand Prix börjar.

Release: 24 september.

NHL 11

Den digitala hockeysäsongen drar igång snart, då årets upplaga av EA Sports populära NHL-serie släpps. Bröderna Sedin pryder omslaget på den svenska versionen. Bland nyheterna: ny spelmotor (spännande!) och trasiga klubbor.

Release: 16 september

DEAD RISING 2

Uppföljaren till Capcoms populära zombie-spel där en journalist blev inspärrad i en galleria full av levande döda i en påhittad stads.

I ettan försvarade man sig mot zombies med hjälp av det som finns i butikerna man befann sig i. Tvåan har ett liknande upplägg men med flera nya vapen att välja bland.

Release: 1 oktober

Mer läsning

Annons