Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hete Westlund behåller ledningen

Tredje raka tredjeplatsen, men ledning totalt i mästerskapet.
Alexander Westlund, Gestrike, var fortsatt het när Rallycross on Ice fortsatte i Trysil, Norge, under fredagen.

Efter deltävlingar i Piteå samt Sälen var nu turen kommen till Trysil i STCC-mästerskapet Rallycross on Ice. Det blev ett race inramat av ett intensivt snöfall.

Den första semifinalen vanns av jämten Patrik Sandell, följd av norske Thomas Holmen och Nynäshamnskillen Oliver Eriksson.

Semifinal 2 blev en munsbit för Alexander Westlund. 20-åringen från Bagghyttan utanför Torsåker vann före Thomas Bryntesson från Töcksfors i västra Värmland, medan finske Miki Weckström blev den resterande föraren att ta sig till den hägrande finalen.

Snöpligt nog befann sig mästerskapsledande Kevin Eriksson, Nynäshamn, utanför final efter att ha missat att ta det obligatoriska alternativspåret i semifinalen. Därmed straffades han med ett extra tidstillägg på 30 sekunder – och slutade fyra i heatet. En rejäl fadäs…

I finalen behärskade Thomas Bryntesson de tuffa förhållandena bäst av samtliga. Från tredje startrutan valde han alternativspåret redan på det första varvet och kunde sedan passera den ena konkurrenten efter den andra och lägga beslag på förstaplatsen.

Tvåa över mållinjen var Patrik Sandell, före Alexander Westlund.

– Inte riktigt vad jag förväntade mig efter segern i semifinalen, men jag är ändå rätt så nöjd med mina körningar idag. Känns bra med ledning i mästerskapet, men sätter så klart lite extra press också, sammanfattade Alex efteråt.

Den fjärde, och sista, deltävlingen i Rallycross on Ice avgörs i Åre kommande fredag. Inför epilogen toppar Alexander Westlund tabellsammandraget på 30 poäng, två före Kevin Eriksson. Thomas Bryntesson håller tredje plats med 23 pinnar. Rimligtvis kommer kampen om slutsegern att stå mellan dessa tre!