Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HILDING: Just nu behövs humor och satir – men inget aprilskämt i Arbetarbladet i år

Hade det här varit 1 april ett annat år så hade du hittat ett aprilskämt i Arbetarbladet i dag – både i papperstidningen och på arbetarbladet.se.

Men i år väljer vi bort det.

Det är inget ställningstagande från vår sida, för att det just nu skulle vara olämpligt eller omöjligt. Jag är varm anhängare av humor och satir, även i tider som är svårare och jobbigare än andra. Det kan till och med vara då som det behövs som mest.

Jag är också helt övertygad om att ni läsare är tillräckligt kloka och förståndiga för att förstå att just 1 april är en dag det kan dyka upp ett aprilskämt i tidningen. Jag tror dessutom att det roar er. Därför har vi sammanställt en lista över ett antal av våra tidigare aprilskämt.

Men nyhetsläget just nu är väldigt speciellt. Behovet av journalistik enormt. Det är helt enkelt viktigare att reportrarna används till det.

LÄS MER: Konstprojektet Lars Beckman och Parkbadet blir nakenbad – här kan du frossa i gamla aprilskämt från Arbetarbladet