Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hitta rätt värme i vinterkylan

Uppvärmning av huset är en av de största utgifterna för många villaägare. Men värmen behöver inte kosta så mycket. Det finns miljövänliga alternativ som är snällare för plånboken än både oljan och elen.

Har du oljepanna, vedkamin eller kanske solceller på taket? Det finns många olika sätt att värma upp sitt hus. Kanske använder du en metod som kostar dig onödigt mycket pengar eller är dålig för miljön.
- När du väljer uppvärmningssystem måste du fundera på om det är pengarna, miljön eller komforten som är viktigast. Dessutom är olika alternativ olika bra beroende på var i landet man bor och hur gammalt ens hus är, säger Arne Andersson, energiexpert på Energimyndigheten.


Ofta går miljövänlighet och pris hand i hand när det gäller energikällor, förnyelsebara metoder som pellets och solenergi är billigare än olja och gas. Men däremot kostar det en del att installera en bergvärmepump eller en pelletspanna. Spana in de olika alternativen och fundera på vad som funkar bäst för just ditt hus!