Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hofors ett steg närmare nytt trygghetsboende

Miljö och byggnadsnämnden har godkänt Hoforshus begäran om att bygga om Centralgatan 5 till ett trygghetsboende. Nu har Hoforshus beslutat att gå vidare med sina planer.

Efterfrågan på ett så kallat trygghetsboende på orten är stor och Bostadsbolaget Hoforshus vill tillsammans med Statens Bostadsomvandling AB (SBO) gå in i ett gemensamt utvecklingsprojekt som innebär att fastigheten på Centralgatan omvandlas för att möta marknadens behov.

– Vi har tittat på boende för äldre och vill bygga om hela Centralgatan 5 för ändamålet, säger Hoforshus VD Christian Rickardsson.

Läs även: Uret blir trygghetsboende

Hoforshus vill förändra användningen av butiksytor till bostäder samt bygga gemensamhetslokaler och i viss utsträckning bygga nya bostäder.

Läs även: Äntligen inflyttning på Kanalgården

Bygglovsansökan är beviljad av miljö- och byggnadsnämnden och nu när Hoforshus själva beslutat att gå vidare är utvecklingsprojektet bara en instans från byggstart.

– Den fjärde februari, kommer SBO att besluta om de går in i samarbetet med Hoforshus, säger Christian Rickardsson.

– Jag hoppas deras beslut är positiv och är det så beräknas planerad byggstart bli nu till våren 2016.

Läs även: Hofors kan få nytt boende för äldre