Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hofors får ny is i hallen till sommaren

Till midsommar ska den nya isen vara på plats i ishallen i Hofors. Då kan sommarlägren med hockey och konståkning sätta igång.

Hoforsborna får en hall som kan användas till annat än bara issporter. 1987 rustades hallen sist och fick då nya kylslingor men med asfalt som underlag.

– Då blev det en snikvariant, fördelarna med en betongplatta är många, nu kan vi till exempel ha mässor, utställningar eller åka inlines i hallen, säger Rolf Larsson fritidschef i Hofors.

Förutom nytt underlag till själva isen så byts sargen runt isen ut, även plexiglaset.

– Glaset kommer att vara lika högt vid läktaren som bakom målen, så det blir mycket säkrare för de som sitter där, säger, Rolf.

Läs även: Hockeyläger för unga lirare

Hela projektet med att renovera ishallen i Hofors beräknas kosta 6 miljoner kronor.

– Förhoppningsvis, men man vet ju aldrig, det kan ju dyka upp någonting som vi inte vet av, när de gräver, säger Rolf.

I sommar är det meningen att Hofors eget hockeyläger, Hofors hockey camp, hockeyskolor från andra delar av landet samt konståkningsläger ska kunna ta över isen.

Läs även: Samir hjälper nyanlända i Hoforshallen

Den gamla sargen har Hoforspartiet lämnat in en motion om att få sätta upp i Torsåker.

– Men om det inte blir så sätter vi upp den, fast något mindre, vid parkeringen nära E16. Som en uterink, säger Rolf Larsson fritidschef i Hofors.

Läs mer: Hoforspartiet vill att Torsåker ska få hockeyrink

Det är mycket på gång i Hofors just nu, killarnas duschrum på sporthallen ska rustas och nu byggs det en ny ingång till skyttehallen, gamla bowlingen. En hiss sätts dit för att handikappanpassa entrén.

– Där har vi fått pengar från arvsfonden men de räcker inte till så Hofors kommun lägger till 600 000-700 000 kronor för att hallen ska bli handikappvänlig, säger Rolf Larsson.