Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hofors-man åtalas för övergrepp i rättssak

En man från Hofors åtalas vid Gävle tingsrätt för försök till utpressning och övergrepp i rättssak mot ett ungt Hoforspar.

Mannen som är i 30-årsåldern har suttit anhållen och häktad sedan i början av december. Han åtalas för att, vid upprepade tillfällen mellan maj och december, ha hotat och angripit ett ungt Hoforspar som vittnat i ett annat brottsmål samt försökt kräva pengar av dem.

Den åtalade ska enligt åtalet ha uttryckt att han har kopplingar till ett mc-gäng och krävt målsäganden på 20 000 kronor. ”Det skulle se bra ut om ni betalade 20 000 kronor innan X muckar från fängelset”, ska den åtalade mannen ha uttalat till det unga Hoforsparet.

Bakgrunden till hoten är en dom från 2006. 30-åringen och X misshandlade då en Hoforsbo. Dennes flickvän vittnade och 30-åringen och X dömdes båda till fängelse.

30-åringen nekade under häktningsförhandlingen helt till att han ingick i något mc-gäng. Han nekade också helt till brottsanklagelserna. Han menade att det var tvärtom så att han hade erbjudits 40 000 kronor av Hoforsparet. Varför de skulle betala visste han inte.

Den 30-årige mannen åtalas även för olovlig körning i november 2008.