Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hofors, också i behov av att bli nystartszon

Annons

För att fler ska få jobb krävs fler och växande företag, inte speciellt konstigt. När man kollat på det här visar det sig att den lokala arbetsmarknaden är skitviktig för att personer, speciellt de med låg utbildning, ska kunna ta sig in på arbetsmarknaden och få ett jobb. Detta gäller i Hofors såväl som i Rosengård.
Centerpartiet har i dagarna lagt förslag för att minska utanförskapet och införa så kallade nystartszoner. Det handlar om 10 pilotområden där Centerpartiet vill införa en skattelättnad i fem år. Då ska man ha anställda som är bosatta i närområdet men det funkar också med nyanställningar i befintliga företag. Tyvärr är Hofors också ett område som ”kännetecknas av stort utanförskap och låg sysselsättningsgrad” som dessa nystartszoner ska göra. Ungdomsarbetslösheten är skyhög och jag driver min kampanj, kryssahenrik.se, just för att bekämpa den.
I nya och växande företag skapas nya jobb, jobb är inget som faller från himlen. Det funkar inte att anställa alla i offentlig sektor för någonstans ska också skattepengarna komma ifrån. Sverige måste gå från att vara ett land med mest arbetstagare till att bli ett land med massor av arbetsskapare. Därför är det viktigt med ett starkt Centerparti- Alliansens företagsamma röst.
Bruket i Hofors och tillverkningsindustrin i allmänhet krymper, världen ser helt enkelt inte ut som den gjorde på 60-talet. Jag undrar hur lång tid det ska ta för romantiserande och nostalgiska politiker att inse att något rejält måste göras? Företagande ger jobb och jobb ger mindre utanförskap och mer skattepengar.
Henrik Björkman
25 år och 6a på Centerpartiets riksdagslista

Mer läsning

Annons