Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hofors varv efter varv lockade många deltagare – pizza ett vinnande koncept

 
Läsarnas egna bidrag
Visa alla artiklar

Lördag den femte juni var det rejält svettigt i Hoforsskogarna kring natursköna Lissjön.

• LÄSARTEXT •

Hälsoinspiratörerna Christian Länk och Carola Snar hade styrt upp tävlingen ”Hofors varv efter varv”. Ett motionslopp i löpning av backyard ultrakaraktär. Redan där hör man hur tufft det var. Backyard Ultra innebär att man måste springa en sträcka om 6 706 meter under en timme. Hoforsvarianten var att man sprang 6,7 km med start varje timme. Var man då riktigt snabb ett varv fick man förstås lite längre vila, och tvärtom. Deltagarna valde olika strategier.

En sak var då säker och det var att vila, vätska och mat behövdes. En gång i timmen stannade löparna till vid Värnaskolan och slängde i sig diverse styrkemål. Per Andersson, ursprungligen från Hofors, drog i sig delar av en klassisk kebabpizza från Parma emellanåt, vilket också verkar ha varit ett ”vinnande koncept” då han slutade på andra plats.

Etta hamnade en annan Per Andersson, från Leksand. För att vinna räckte det inte med att vara lite snabbare. Du var tvungen att ta ett HELT varv till. Man måste älska människans uppfinningsrikedom.

I damklassen tog Malin Holmgren från Gävle hem segern!

I ett sånt här lopp finns det förstås fler vinnare. Att bara delta är ju att vinna, och fler deltagare slog så kallade distansrekord, det vill säga; de krossade sina tidigare personliga rekord. En av dessa var Malin Malmström från Torsåker som numer kan titulera sig som ultralöpare då hon vid sitt sjunde varv klev över den magiska gränsen 42,2 km, vilket som bekant är gränsen för ett maratonlopp.

Fantastiska 53 Löpare kom till start denna varma dag.

Och som arrangören Christian själv säger: ”Inga motståndare fanns, bara medtävlare”.

Marita Söderström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Arbetarbladet Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel