Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

1 000 kommunanställda på inspirationsdag

/
  • Kommunchefen Ulf Strömstedt (längst till vänster) och kommunalrådet Marie-Louise Dangardt (trea från vänster) tillsammans med den grupp kommunanställda som anordnat inspirationsdagarna: Arto Heinola, Anna Mattsson, Elin Aronsson, Christina Eriksson Östblom och Anneli Morell.
  • Föreläsaren Michael Södermalm drog ned skratt från de kommunanställda.

Hofors kommun har under början av veckan arrangerat två så kallade "inspirationsdagar" för sina nära 1 000 anställda.
Syftet har varit att lyfta värdegrundsfrågor och det har man gjort med hjälp av föreläsningar, grupparbeten – och en trollkarl.

Annons

När GD tittade in i Folkets hus i Hofors på tisdagsförmiddagen ekade skrattsalvorna mellan väggarna. Inspirationsföreläsaren Michael Södermalm – som bland annat jobbat för Volvo – höll låda från scenen och han var en av flera punkter under ett av de totalt fyra passen som genomfördes under måndag och tisdag.

– Respekt, professionalism och ansvar är vad vi jobbar med här, sa kommunchefen Ulf Strömstedt.

Han sa också att inspirationsdagarna var ett led i ett långsiktigt arbete som syftar till att sätta fokus på värdegrundsfrågorna i alla kommunens verksamheter. Även kommunpolitikerna hade uppmanats att delta.

– Kan vi lyfta de här frågorna så kommer det att ge resultat i det vardagliga arbetet, det finns det forskning på, sa Ulf Strömstedt.

Ett framträdande av trollkarlen Peter Rosengren var en av programpunkterna.

– Om man får lära sig något så gör det ju inget om han samtidigt klipper sönder Ulfs slips, sa kommunalrådet Marie-Louise Dangardt, S, och pekade på kommunchefens hela(!?) slips.

Mer läsning

Annons