Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

13 får prova på att vara Hoforsbo för en helg

I helgen får Hofors besök av potentiella inflyttare. 13 personer från olika delar av Sverige har vunnit en prova-på-helg på orten. De bjuds på mat och boende samt guidade turer i kommunen. Förhoppningen är att någon eller några ska fatta tycke för kommunen och flytta hit.

Annons

Besöket är ett resultat av en marknadsföringskampanj som kommun deltog i under våren. Hofors fanns med på en årlig mässa på Stockholm central som syftar till att locka invånare till olika kommuner runt om i landet.

Här fanns broschyrer om Hofors kommun och längst bak i dem fanns en tävlingskupong med några frågor. Ett 20-tal kuponger kom in och det är nu 13 av de personerna som kommer hit på lördag.

– De kommer till Hofors för att under ett dygn bli presenterade för kommunens fördelar och få chansen att vara Hoforsbor för en helg, skriver Tommy Nielsen som är informationsansvarig på Hofors kommun i ett pressmeddelande.

Under helgen så kommer gästerna förutom mat och boende på Bergsmannen även att bjudas på en guidning i Storbergsgruvorna och en rundtur i kommunen.

Mer läsning

Annons