Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

19-åring begärd häktad för knivskärning

Den 19-åring som ska ha knivskurit två män i en lägenhet i Hofors natten mot söndagen begärdes häktad på måndagen. Brottsrubriceringen är försök till dråp alternativt grov misshandel.

Annons

19-åringen som är bosatt i Gävle sökte upp de två knivskurna männen på en privat fest i en lägenhet i Hofors natten mot lördagen. Innan dess ska de ha haft en dispyt över telefon och diskussionerna mellan männen ska ha fortsatt på plats.

Parterna är inte överens om motivet till de upprörda känslorna som slutade med att 19-åringen satte kniven i de två männen.

Trots att knivhuggen träffade den ene mannen upp mot halsregionen och den andre i bröstkorgen klarade de sig undan med lindrigare skador.

På måndagen begärde åklagare Peter Helsing att 19-åringen ska häktas.

– Jag yrkar i första hand försök till dråp, i andra hand grov misshandel. Nu gick det ganska bra, men det hade kunnat var allvarliga skador med dödlig utgång, säger Peter Helsing.

De två knivskurna männen är båda är i 35-årsåldern och bosatta i Hofors. Även flera andra personer på festen har gjort anmälningar, bland annat om misshandel av normalgraden efter att 19-åringen ska ha utdelat ett slag mot en tredje man och olaga hot mot en fjärde.

19-åringen även gjort en motanmälan eftersom en person träffade honom med en yxa i axeln. Mannen har uppgett att han agerade i självförsvar.

Annons