Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

250 skrev under för Håkan

/
  • Många Hoforsbor protesterar nu mot att Håkan Vikström måste sluta när individ- och familjeomsorgen ska spara. Redan 2003 fick Håkan ta emot kristdemokraternas Vitsippspris av Gun Björklund och prästen Arne Lundin för sitt arbete med ungdomar i Hofors kommun.

Många har upprörts över att familjebehandlaren Håkan Vikström, välkänd bland Hofors unga, måste sluta. Nu har en protestlista med nästan 250 namnunderskrifter lämnats över till kommunalrådet Marie- Louise Dangardt (S).

Annons

Initiativtagare till namninsamlingen är Linda Moberg.

– Håkan är för viktig för att tas bort. Han har genom sitt engagemang lyckats få ungdomarnas förtroende. Han syns överallt och alla vet vem han är, säger hon.

I sitt arbete på individ och familjeomsorgen har Håkan Vikström under många år jobbat med att hjälpa ungdomar som av olika skäl hamnat snett.

Men när kommunen måste spara och dra in en av fyra familjebehandlartjänster ska Håkan Vikström i början av året nu omplaceras till en tjänst som behandlingsassistent på hemmet för ensamkommande flyktingbarn.

– Det blir en väldigt kortsiktig besparing om det i stället blir så att fler ungdomar dras ner i missbruk, säger Linda Moberg som själv arbetar på Frukostklubben som är kommunens mötesplats för unga socialbidragstagare.

Annons